Lifestyle

World Letter Writing Day; mijn nieuwe Engelse pen-pal!

5 september 2018

Via Joyce kwam ik in contact met het project van Viking Direct; World Letter Writing Day. Een project om het sturen van echte post weer hip te maken! Want zeg nu eens eerlijk; hoe lang is het geleden dat jij een echte brief hebt geschreven? Ik kan het mij in ieder geval niet meer herinneren..

Een pakket

Bij de start van het project kreeg ik te horen dat ik een pakket zou ontvangen waarmee ik de brief kon gaan schrijven. Ik dacht aan een pen, wat gepersonaliseerd briefpapier en de benodigde postzegels voor mijn brief. Maar niets was minder waar. Ik ontving een prachtig pakket met een sluitzegel-stempel, briefpapier, stempels en die prachtige vulpen! Een perfect pakket voor een hele mooie brief. Je werd gekoppeld aan een blogger uit Duitsland, Oostenrijk, Italië of Engeland. Mijn voorkeur was Oostenrijk of Engeland en het is Engeland geworden. Ik ben gekoppeld aan Laura van Laura has a blog. Ik heb direct op haar blog gekeken en een aantal blogs gelezen, erg leuk om op deze manier kennis te maken met een internationale blogger.

De brief

En toen was het wachten op de brief van mijn pen-pal. En ik wachtte, en wachtte.. maar ontving nog niks. Opeens kreeg ik via mijn Facebookpagina een berichtje van Laura. Of ik haar brief al had ontvangen, ze had hem namelijk een tijd geleden al op de post gedaan. Helaas moest ik haar vertellen dat ik nog niets ontvangen had. Ze stuurde nog een bericht dat ze een tweede brief op de post zou doen, en gelukkig maar want vorige week vrijdag kwam hij dan eindelijk binnen! En wat is het super leuk om op deze manier contact te krijgen met een blogger in een ander land. Ik ontving de brief van 3 kantjes in een enveloppe met een old-skool sluitzegel die met wax op de enveloppe is gesmolten. In het pakket zit namelijk een stempel met de eerste letter van je naam en 3 kleuren wax.
Foto: Laura

Mijn brief

Omdat ik tot 31 augustus op mijn brief heb moeten wachten en ik een heel druk weekend achter de rug heb, ben ik nog niet aan het schrijven van mijn brief toe gekomen. Ik wilde niet zomaar uit het niets iets gaan schrijven maar bewust wachten op de brief, en dan reageren op wat Laura heeft geschreven. Laura heeft een hele leuke en aangrijpende brief gestuurd. Ze vertelt onder andere de reden waarom ze is gaan bloggen en dat ze er zelf ook al aan had zitten denken om een pen-pal te zoeken maar toen opeens dit project voorbij kwam. Deze week ga ik mijn brief schrijven en op de post doen. Laura schreef ook dat ze het leuk zou vinden als we dit project straks nog voortzetten, het lijkt mij in ieder geval heel erg leuk om te doen!

Heb jij een pen-pal?

 • Reply
  Lilian
  5 september 2018 at 11:00

  Wat een leuk project! Ik zou heel graag een penpal willen. Ik probeer het via Facebook, maar kom allemaal gekke types tegen die niet meer terug schrijven. Zal eens meer gaan lezen over dit project 🙂

  • Reply
   Esmeralda
   5 september 2018 at 12:14

   Oh wat stom! Ik ben wel heel blij met mijn pen-pal. Af en toe hebben we contact via messenger over het versturen van de post maar verder blijft het contact via de post. Ik hoop dat ik weer antwoord krijg op mijn brief 🙂 En wie weet kunnen ze je via Viking Direct met iemand in contact brengen of kun je meedoen met het volgende project. Succes!
   x Esmeralda

 • Reply
  Lianne
  5 september 2018 at 12:53

  Wat een gaaf idee zeg! Ik heb ook vaker het initiatief genomen om penpals te zoeken en brieven gestuurd, maar ze haken dan om de een of andere reden toch weer af. Zo jammer! Misschien dat het inderdaad via het bloggen wel lukt. Hoe gaat het in zijn werk?

  • Reply
   Esmeralda
   5 september 2018 at 13:16

   Ik werd benaderd door Viking Direct of ik mee wilde doen voor het project World Letter Writing Day (de internationale dag om te schrijven was 1 september) om meer aandacht te krijgen voor het schrijven van brieven omdat alles tegenwoordig digitaal gaat. Ik wilde het wel uitproberen en werd dus gekoppeld aan een blogger uit Engeland. Haar brief sprak me heel erg aan en wil er goed voor gaan zitten om een antwoord terug te schrijven. Ze schreef dat ze het graag wilde voortzetten dus ik hoop dat ons dat gaat lukken. Wie weet kun je ook nog aan een blogger gekoppeld worden (buiten het project om). Mocht je contact willen met iemand van Viking Direct laat het me dan even weten, dan vraag ik of ik haar e-mailadres aan je door mag geven. Liefs, Esmeralda

 • Reply
  𝓛𝓪𝓾𝓻𝓪 ♡
  8 september 2018 at 10:09

  Yey! I’m so glad you liked my letter. Can’t believe the first one didn’t arrive (typical!) but very glad you got my second.

  It’s so nice to do this because every time I hear the postman I get excited that it’s from you 😅

  The packages were amazing! I’ve been practicing using my quill, haha x

  Laura ☆ laurahasablog.co.uk

  • Reply
   Esmeralda
   12 september 2018 at 17:01

   Woohoo! It’s so nice to have a friend in England! I’m glad Google translated my blog so you could read it. This week I’ll send you my letter. In my letter I will explain why it took so long I could send you an answer, but I promise I will send it this week! 😀

   Love, Esmeralda

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!