Persoonlijk

Tag; I wish…

28 juni 2018

Door Joyce van enJOYcelife werd ik getagd. Het heeft even geduurd de juiste antwoorden te vinden op de, best wel, lastige vragen. Omdat ik het leuk vind om wat meer over mij te vertellen; hier de vragen en antwoorden op de I-wish tag!

I wish…

“A dream without a plan is just a wish”.. die quote heb ik meer dan eens voorbij zien komen en ligt eigenlijk helemaal niet zo ver van de waarheid.. Met het starten van mijn eigen bedrijf ben ik al aardig op weg naar mijn ‘droom’. Als jurist werken in mijn eigen onderneming en dus de vrijheid hebben van zelf je tijd indelen en daarnaast over aan aantal jaar veel tijd voor aankomende kindjes.. het zou toch geweldig zijn! Natuurlijk is het ook keihard werken maar als je doet wat je leuk vindt, enfin jullie snappen het!

De tag.. vragen én antwoorden..

1. Als je alles zou mogen zijn, wat zou dan je droombaan zijn?
Toen ik na de middelbare school een keus moest maken ben ik de juridische kant al op gegaan. In eerste instantie wilde ik advocaat/rechter/Officier van Justitie worden maar door het lezen van een aantal boeken is mijn mening daarover toch wel veranderd. Het ‘onschuldig’ vast zetten van iemand of iemand vrij laten terwijl er een slachtoffer is maar het niet bewezen kan worden dat diegene de dader is.. ik zou er niet mee kunnen leven. Het onderzoeken van zo’n zaak lijkt me dan wel weer heel erg interessant. Met mijn HBO-rechten had ik dan ook direct naar de politieschool gekund om voor rechercheur te gaan studeren. Na een aantal meeloop-dagen heb ik toch besloten dat niet te gaan doen. De onregelmatige werktijden hebben mij doen besluiten dat het voor de toekomst niet handig is. Maar mijn droombaan is en blijft toch wel echt bij de recherche… Maar het opzetten van mijn eigen bedrijf is een enorm leuke en spannende stap, ik heb er onwijs zin in en ik denk dat ik een heel goede keus heb gemaakt om dit nu te gaan doen. Yay!

2. Als je een overdreven luxe iets zou mogen aanschaffen, wat zou dat dan zijn?
Toen ik in Harrods was zag ik een horloge van 10.000 pond, wat een geweldig mooi ding was dat! Uiteraard helemaal vol met diamanten, helemaal mijn ding. Echt luxe is het niet, dan zou ik toch wel denken aan een privé-jet of een helikopter zodat ik sneller ‘even’ op vakantie kan gaan als ik daar zin in heb. Ja! Dat lijkt me heerlijk..

3. Als je een dagje zou mogen optrekken met een film/serie karakter, wie zou dat dan zijn?
De advocate uit Drop Dead Diva. Wat een heerlijk persoon is dat! Net als Danni Lowinski, ook een leuk voorbeeld van hoe ik mijn dag wel zou willen doorbrengen, uiteraard wel in mijn eigen kantoor.. Niet in een winkelcentrum haha!

4. Als je een locatie mocht kiezen waar je eindeloos naar toe geteleporteerd kan worden, waar zou dat dan zijn?
Curaçao, tenminste dat vind ik tot nu toe de mooiste en chillste plek waar ik geweest ben. Maar ik zou nog heel graag wat mooie bergen bekijken in Oostenijk/Zwitserland en natuurlijk naar alle mooie plekken in Amerika zoals Zion, Yosemite, Grand Canyon, Horsebend en Death Valley.

5. Als je iets zou kunnen door blijven eten, zonder er dik of misselijk van te worden, wat zou het dan zijn?
CHOCOLAAAA! Oh man, er is één soort chocolade bij de Leonidas en ik zou daar echt wel kilo’s van willen eten.

6. Als je een angst van jezelf zou mogen wegnemen, welke zou dat dan zijn?
Mijn angst voor spinnen en ander ongedierte heb ik tijdens de verbouwing van ons huis gedeeltelijk overwonnen dus dan zou ik zeggen mijn zelfvertrouwen.. Het is niet echt een angst maar meer ‘ben ik wel goed genoeg’ en ‘waarom wil iemand míj als haar jurist’? Ik denk dat dat met de tijd moet groeien en hey ik lees niet voor niets het boek ‘Hoe word ik een powervrouw?’ hihi.

7. Als je een super power zou kunnen hebben, welke zou dat dan zijn?
Ik zou wel onzichtbaar willen zijn. Ik ben MEGA NIEUWSGIERIG en wil altijd álles weten. Zelfs als het mij helemaal niets aangaat. Als je onzichtbaar bent kun je dan makkelijker alles horen en zien… haha! Slecht eigenlijk hihi!

8. Als er een band weer bij elkaar zou komen en een privé concert bij jou thuis zou kunnen geven, wie zouden dat dan zijn?
Oh zeker weten de Spice Girls! Toen ik nog een kleine Esmeralda was, was ik al he-le-maal gek op die meiden. Ik wilde zelf graag Emma – Baby Spice ‘zijn’ en deed met optredens op school altijd haar ‘na’… Ja, de Spice Girls zou ik wel eens in het echt willen zien. Toen ze echt bekend waren was ik daar nog veel te klein voor, dus nu zou ik m’n kans grijpen!

9. Als je elk dier als huisdier zou mogen hebben, welk dier zou je dan willen?
Ik kan niet meer zonder mijn hondjes Dex en Qarlos (woont bij mijn ouders) maar ik zou een dolfijn toch wel onwijs cool vinden. Helaas is dat onmogelijk maar het zou wel énorm tof zijn!

Ik ken nog niet heel veel nieuwe bloggers maar ik bekijk dagelijks de heerlijk roze blog van Romy. Bij deze Romy, je bent getagd! Zou het leuk vinden als jij deze vragen invult en op je blog zet!

En een vraag aan alle lezers..

Welke superpower zou jij willen hebben?

 • Reply
  Joyce
  28 juni 2018 at 16:19

  Super leuk om jouw antwoorden te lezen! 🙂 Echt heel vet dat je je eigen bedrijf gaat beginnen. En drop dead diva <3

  • Reply
   Esmeralda
   30 juli 2018 at 21:34

   Jaaah! Drop dead diva ga ik denk ik gewoon nog eens opnieuw kijken 😀

 • Reply
  Romy
  29 juni 2018 at 07:18

  Wat een leuke tag is dit! Meestal sla ik tags over, maar deze vind ik leuk genoeg om een artikel aan te wijden 😀 Dankjewel voor het taggen!
  Ik heb jouw antwoorden ook met plezier gelezen. Wat mooi dat je nu qua werk eigenlijk doet wat je graag wilde doen én superstoer dat je je eigen bedrijf begint! Die enorme nieuwsgierigheid herken ik ook trouwens. Soms lijkt het mij ook wel wat om onzichtbaar te zijn en stiekem gesprekken af te luisteren 😉

 • Reply
  Lianne
  4 juli 2018 at 11:19

  Wat een onwijs leuke vragen en leuk om je antwoorden te lezen 🙂 Haha, dat van de Spice Girls herken ik! Hier ook een fan die als kleuter meezong en danste op hun muziek! Danni Lowinski vind ik ook zo’n leuke serie 🙂 En ik denk dat elke ondernemer die angst wel heeft die jij benoemt. Ik heb hem ook, maar juist al die angsten en vragen moeten je er niet van weerhouden te doen wat je echt wilt. Je bent volgens mij al hartstikke goed op weg!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!