Lifestyle

10 plekken die wij in de aankomende 5 jaar willen zien

11 juli 2018

Als je mij zou vragen waar ik écht nog eens naar toe wil, kan ik je daar eigenlijk niet echt één antwoord op geven. Er zijn zo ontzettend veel plekken in de wereld die ik (en Tim natuurlijk ook) nog wil zien. Een echte ‘travel bucketlist’ hadden we nog niet.. Sinds we samen zijn hebben we al een hoop mooie plekken en dingen gezien. Snowboarden in Oostenrijk, op maskerjacht in Venetië, zonnebaden in Griekenland en naar de stad van de liefde; Parijs. Onze tot-nu-toe-geweldigste vakantie is toch wel Curaçao. Met dolfijnen zwemmen en adembenemende parelwitte stranden! We hebben het allemaal gezien. Toen we onze vakantie voor 2019 gingen bedenken leek het ons een goed idee om een lijstje te maken voor de plekken die we in de aankomende 5 jaar nog willen zien. Onze travel bucketlist was gemaakt!

New York City

Wat er ook gebeurt, ik móet en zal nog eens naar New York. Het lijkt me zo ontzettend gaaf om daar op Times Square rond te wandelen en het Empire State Building nu eens in het echt te zien in plaats van bij CSI. Maar uiteraard wil ik ook naar het Vrijheidsbeeld, het 9/11 monument en museum en naar Grand Central station. Eigenlijk alle must-sees in NYC.

Lapland

Ondanks dat ik een enorme koukleum ben zou ik ook heel graag eens naar Lapland willen. Eigenlijk met Dex, want hij zou het geweldig vinden in de sneeuw maar voor de vakantiepret is het toch leuker als ik samen met Tim ben. Geen zorgen om de hond maar heerlijk wandelen in de sneeuw, sneeuw in de lucht gooien en het voor je ogen zien bevriezen, met sledehonden door de prachtige natuur en dan natuurlijk in zo’n open glazen iglo slapen. Kom maar door met de warme chocolademelk met slagroom!

Las Vegas & Los Angeles

Tim is in 2016 drie weken op roadtrip geweest door USA. Hij ging in Texas een vriend ophalen en vervolgens zijn ze via Zion, Horseshoe Bend, Lake Powell en Grand Canyon naar Las Vegas gegaan. Daarna via Death Valley naar Yosemite en toen naar San Francisco en Los Angeles, en natuurlijk onderweg allemaal prachtige dingen gezien. Nationale parken en must-sees konden niet ontbreken natuurlijk. Zelf zou ik ook nog wel naar de Hooverdam, Horseshoe Bend, Grand Canyon, het Hollywood-sign en The Strip willen. Hoe we dat gaan doen weten we nog niet, maar dat komt vast wel goed gok ik!

Maldiven

Tja wat moet ik hierover zeggen, wie wil er nu niet naar een eiland met azuurblauw water en parelwitte stranden? Ik zou het heerlijk vinden om er 14 daagjes lekker te kunnen relaxen. Even.helemaal.niets.

Nieuw Zeeland

Naast all-day-long zonnen op het strand houden we ook wel van wat actieve dingen in de vakantie, en zeker ook dingen waarmee we een deel van het land kunnen bekijken. Tim is afgelopen vakantie wezen skydiven in Oostenrijk en wil die ervaring zeker nog eens meemaken. Ik weet nog niet of ik het ook écht aandurf maar heb het gewoon op mijn bucketlist gezet. Skydiven in Taupo lijkt me dan ook wel erg gaaf! Maar ook lijkt het me enorm tof om walvissen te spotten in Kaikoura of te gaan hiken in Wanaka maar dan moet ik eerst nog even aan mijn conditie en uithoudingsvermogen werken..

Ibiza

Do I need to say more? We zijn geen echte feestbeesten die ieder weekend in de club hangen maar ik wil toch wel één keer de sfeer van Ibiza meegemaakt hebben. En als dan toevallig een fijne DJ daar wat muziek maakt zou het plaatje helemaal compleet zijn.

Valencia

In april 2013 zouden Tim en ik 5 dagen naar Valencia gaan om te vieren dat we 6 maanden ‘verkering’ hadden. Helaas ging dit niet door omdat vlak voor onze vakantie de opa van Tim kwam te overlijden. We konden natuurlijk niet op vakantie toen en hebben vervolgens later een weekje Griekenland geboekt. Maar nog al die tijd zou ik toch nog wel naar Valencia willen en dan precies hetzelfde hotel als waar we heen zouden gaan, het ziet er zo onwijs mooi uit!

Rome

Nu ik in Venetië ben geweest kan Rome natuurlijk ook niet onbezocht blijven. Het Colosseum, Vaticaanstad met het Piazza di San Pietro, de Spaanse trappen en de Trevi Fontein, je moet het eens gezien hebben, althans dat vind ik! En je kunt Rome niet bekijken zonder er ‘gelato’ te hebben gegeten natuurlijk..

Mexico

Acapulco, Playa del Carmen, Tim duiken bij Isla Cozumel, Mexico City, al het heerlijke Mexicaanse eten en snorkelen bij Akumal… De foto’s zien er geweldig uit en ik zou zó graag nog eens een schildpad willen zien tijdens het snorkelen!

Dubai

Als ik aan Dubai denk dan komen de woorden groots en duur in mij op. De Burj Khalifa voldoet daar volgens mij wel aan met z’n 830 meter.. Palm Jumeirah kan je natuurlijk ook niet missen als je naar Dubai gaat. Alhoewel het uit de lucht beter te zien is zou ik daar ook wel een bezoekje willen brengen en natuurlijk de fontein van Dubai, 275 meter breed.. dat is vast een spektakel!

Ik denk dat ik best mag zeggen dat we een aardige travel bucketlist hebben. En ik ben heel benieuwd of het ons lukt om al deze 10 plekken in de aankomende 5 jaar te bezoeken. We gaan ervoor!

Wat staat er hoog op jouw travel bucketlist?

 • Reply
  Lianne Reijntjes
  12 juli 2018 at 11:36

  Wat een mooie bestemmingen heb je uitgezocht! Ik ben vorig jaar naar de VS geweest en wij hebben zo’n beetje alles gezien! San Francisco, Los Angeles, Las Vegas, Nashville, Orlando, Miami en New York! Het was echt heel gaaf! Ik kan het je zeker aanraden om er eens heen te gaan 🙂 Dit jaar zijn we naar Bali geweest en volgend jaar willen we waarschijnlijk naar Japan. Een vakantie per jaar is vanuit financieel oogpunt wel even genoeg, haha!

  • Reply
   Esmeralda
   16 juli 2018 at 20:29

   Wat gaaf zeg! Ben best een tikkeltje jaloers haha! USA staat echt heel erg hoog op m’n lijstje maar is inderdaad wel een tripje waar je even voor moet sparen.. maar het komt vast goed, we zijn goed op weg 🙂 En Japan lijkt me ook heel erg gaaf! M’n vader is er voor zijn werk geweest en heb veel mooie foto’s gezien. Heel tof! Veel plezier alvast!!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!