Voeding & gezondheid

MKBM killerbody; einde fase 2

24 september 2018

In de eerste en tweede killerbody blog schreef ik al over het MKBM dieet van Fajah Lourens. Een korte samenvatting; op 3 november staat het P2 examen van Krav Maga op de agenda. Dit examen zal zo’n 3,5 uur duren, als het niet uitloopt. Tijdens het examen mag je 3x een minuut wat eten/drinken en daarna snel weer verder. Je snapt dus; dit.is.heftig. Heel.heftig. Binnenkort hoor ik of ik er qua technieken klaar voor ben, en mocht dat zo zijn moet ik er lichamelijk natuurlijk ook klaar voor zijn.. Vandaag vertel ik je mijn ervaring met fase 2 killerbody.

Fase 2 killerbody, even terugkijken

Om mij goed voor te bereiden op het examen ben ik op 25 juni begonnen aan het MKBM dieet. Ik vond dat ik met mijn 77,4kg te zwaar was (mijn BMI bevestigde dat), zat qua gezondheid/fitheid niet lekker in mijn vel, kon mijn oude kleding bijna niet meer aan en vond dat daar iets aan moest veranderen. ‘Gewoon’ gezonder eten is voor mij geen optie dus ik wilde een dieet proberen. Het MKBM dieet bevat 3 fases van elk 4 weken en inmiddels zijn we bij fase 3. Maar fase 2 viel niet mee..einde fase 2 killerbody

Einde fase 2 killerbody

Ik heb nooit gedacht dat het dieet makkelijk zou worden, maar eerlijk is eerlijk. Ik vind het écht lastig. In de zomerperiode zijn er zoveel festivals, verjaardagen, bbq’s, drankje op een terrasje hier, drankje daar en dan voor je het weet is het toch weer erin geslopen dat je een hapje of drankje teveel hebt genomen. Helaas was dit bij mij ook het geval. En dat is te zien in de cijfers. Mijn omtrek is niet veel veranderd (-0,5 cm), wel ben ik in gewicht en vetpercentage wat kwijtgeraakt. -1,8 kg en -2,4% vet. Inmiddels ben ik totaal 4,5kg kwijt, 3% minder vetpercentage en 5,5cm en 4,5cm kwijt bij mijn taille en heupen. Daar ben ik wel heel trots op. Ik had natuurlijk gehoopt dat dit meer zou zijn, maar helaas. Niets meer aan te doen nu, het enige wat ik kan doen is weer vol ervoor gaan!

De draad weer oppakken

Maar…….. aankomende week is het feest! Donderdag word ik 27, help! dat is dicht bij de big-three-o…, en zaterdag vier ik mijn verjaardag voor familie en vrienden. Op deze dagen ga ik mijzelf natuurlijk niets verbieden, maar vanaf zondag is het tijd om weer helemaal aan het dieet vast te houden. Ik wil er zeker nog 7,5 kg af hebben. Dit hoeft niet persé voor het examen te zijn, maar het zou fijn zijn als er voor het examen nog 2/3kg af is. En nu duimen dat ik examen mag doen..

I CAN DO THIS!

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Instagram

    Follow Me!