Voeding & gezondheid

MKBM killerbody; einde fase 1

30 juli 2018

In mijn eerste MKBM blog heb ik mijn verteld waarom ik het MKBM (My KillerBody Motivation) dieet volg en wat mijn doelen zijn. Inmiddels zijn we 3 weken verder en hebben we het einde van fase 1 killerbody van het dieet bereikt! Tijd voor een update met mijn behaalde resultaten en hoe ik de afgelopen 4 weken ervaren heb.

Fase 1 killerbody

In de eerste fase gaat het erom dat je regelmatig leert eten. Dat wil zeggen om de 2-3 uur. Op deze manier blijft je stofwisseling op gang en heb je minder snel trek in iets (slechts) omdat je gedurende dag steeds iets eet. Naast het regelmatig eten gaat het in fase 1 ook om het weglaten van ongezonde suikers. In het boek staat dat je honger zult krijgen en dat je daaraan moet wennen maar in de afgelopen 4 weken heb ik totaal geen honger gehad. Je eet onder je dagelijkse caloriebehoefte (hierdoor val je dus af). Je lichaam wil meer eten maar krijgt het dus niet. Op deze manier dwing ik mijn lichaam om mijn vetreserves te gebruiken zodat ik toch alles kan doen op een dag wat ik wil. Wel ben ik enorm met mijn neus op de feiten gedrukt dat ik at uit verveling. Ik heb trek dus ik wil iets eten. Nu geef ik daar gewoon niet aan toe of neem ik een kauwgom. Mocht ik echt heel veel honger krijgen of flauw worden neem ik een ei of een vetvrije bouillon, maar daar heb ik gelukkig geen last van.

Wat betreft de maaltijden ga ik er wel een paar missen. Op dinsdagavond mochten we zoete aardappel met salade en witvis. Echt een van mijn favorieten! Heerlijk een stukje vis met salade. Ook op woensdag ga ik mijn pesto-pasta-power missen. Op woensdag train ik altijd en kon dan de koolhydraten uit de pasta goed gebruiken. Kreeg er altijd veel energie van. En de wrap op vrijdag als lunch, met zalm.. gonna miss it real bad! Fase 1 killerbody; check!

De resultaten na fase 1 killerbody

Na 4 weken ben ik behoorlijk trots! Het is helaas geen -4kg die het schema aangeeft, toch ben ik in 4 weken 2,7kg afgevallen. Ook mijn vetpercentage is naar beneden met -0,6%. Maar het allerbeste is de omvang van m’n taille en heup. Beide -4cm! Ik vind het vooral belangrijk dat het eraf gaat en eraf blijft. Ik wil geen crashdieet waarbij het over 6 maanden er weer aan zit. Langzaam en constant vind ik beter dan snel afvallen maar daarna ook weer aankomen. Waar ik wel ENORM blij mee ben is dat andere mensen het nu beginnen te zien. Afgelopen week kreeg ik op mijn werk de vraag of ik was afgevallen. M’n collega vond namelijk dat mijn t-shirt minder strak zat dan een tijd geleden. WOEHOE! Dat is natuurlijk het geweldigste om te horen als je hard bezig bent en dat het dan ook door anderen wordt opgemerkt!

Fase 2

Inmiddels zijn we begonnen aan fase 2. Tijdens deze fase eet ik de ene dag veel koolhydraten en de andere dag weinig. Deze afwisseling zorgt ervoor dat ik toch mijn koolhydraten binnen krijg maar tegelijkertijd ook zo min mogelijk vet op kan slaan. Op deze manier heb ik wel de lusten (genoeg energie), maar niet de lasten. Wel is het belangrijk dat ik train op de dagen dat ik veel koolhydraten eet. Dus maandag, woensdag, vrijdag en zondag. Nu het bijna vakantie is ga ik in ieder geval iedere maandag naar bodypump, en probeer ik op woensdag en vrijdag 60 minuten stevig te wandelen. Vanaf september ga ik op maandag- en woensdagavond naar Krav Maga en op vrijdagochtend naar bodypump. Maar tegen die tijd zitten we al in fase 3 dus moet ik even kijken hoe ik dat ga combineren met de koolhydraten en de weekmenu’s.

Menu fase 2

Gelukkig staan er voor het weekmenu in fase 2 ook erg lekkere dingen op het menu. Op maandagavond pasta met tomatensaus (dΓ‘t is lang geleden…woehoe!) en op dinsdag mijn favoriete kip uit de oven. En tot mijn verrassing zag ik dat in dit dieet ik op vrijdag gewoon weer de zoete aardappel met vis en salade mag! Yaay! O en op zondag vegetarische lasagne en ‘s avonds een zelfgemaakte hamburger… Ik zeg kom maar op met deze fase!

 • Reply
  Joyce
  30 juli 2018 at 12:56

  Goed bezig! Wat een mooi resultaat en het daadwerkelijk zien is belangrijker dan de cijfertjes, denk ik. Ben benieuwd hoe je er na fase 2 voor staat. Succes!

  • Reply
   Esmeralda
   30 juli 2018 at 21:32

   Ja inderdaad, de cijfers maken me (in principe niet uit, wil er natuurlijk wel 12kg af hebben) maar het gaat vooral om hoe het eruit ziet en voor mij voelt πŸ˜€

 • Reply
  Linda Mei
  30 juli 2018 at 16:25

  Super gedaan hoor!!! Ga zo door meid!! X

  • Reply
   Esmeralda
   30 juli 2018 at 21:32

   Dankjewel!

 • Reply
  Lynn
  3 maart 2019 at 16:00

  Wat geweldig dat je zo’n goede ervaring er mee hebt! Ik heb het boek nu voor me liggen omdat ik er ook graag mee wil beginnen, maar als ik naar het boodschappenlijstje kijk, weet ik even niet hoe ik dat moet doen. Ik houd niet van voedselverspilling, maar als je in 1 week maar 1 1/4 avocado nodig hebt, wat doe je dan met de overige 3/4 avocado? En ik heb nog nooit gezien dat je los een mueslibol kan kopen… hoe heb jij dit gedaan?

  Veel liefs, Lynn

  • Reply
   Esmeralda
   3 maart 2019 at 21:44

   Hi Lynn, de blog is al van een tijdje geleden dus ik ben nu niet meer bezig met het Killerbody dieet (zie de meest recente blog over Fittergy) maar mijn vriend deed ook mee met het dieet en die at wat meer dan ik, dus wat er over was dat at hij op. Zelfde met de muslibollen, je kunt ze inderdaad niet per 1 kopen maar je kunt zoiets natuurlijk ook wisselen met een tussendoortje van een andere dag. Succes!!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Follow Me!