Persoonlijk

Mijn Netflix favorieten #2

25 september 2018
netflix-favourites

In mijn vorige Netflix favorieten-blog heb ik al 5 van mijn favoriete Netflix series aan je laten weten. Inmiddels is dat al ruim 2 maanden geleden, tijd voor een nieuw overzicht met 5 nieuwe Netflix must-sees!

1. Good Girls


3 vrouwen die 1 ding met elkaar gemeen hebben. Geld. Niet omdat ze dat in overvloed hebben, maar juist omdat ze het te kort komen. En er is maar één ding wat dat kan veranderen. Een overval plegen. Wat een geweldige serie. Ik heb hardop zitten lachen op de bank. Heerlijk! Ook leuk om samen te kijken, Tim vond het ook leuk!

2. Tyrant


Barry is op jonge leeftijd naar de Verenigde Staten geëmigreerd. Zijn broer Jamal is echter in Abbudin gebleven. Op het moment dat Barry’s neefje gaat trouwen keert hij samen met zijn vrouw en 2 kinderen terug naar het fictieve dorpje. Daar komt hij erachter dat niets is wat het lijkt. Hij besluit om te blijven en deel te nemen aan de politiek. Dit blijft echter niet zonder gevolgen. Op aanraden van mijn ouders zijn we deze serie gaan kijken. Ik ben meestal niet zo van dit soort series, maar na de eerste 3 afleveringen kon ik niet meer stoppen met kijken. Toch is het geen binge-watch-serie. Na 2 of 3 afleveringen heb je er wel even ‘genoeg’ van. De volgende dag weer een aantal afleveringen kijken is dan weer prima.

3. Girlboss


Deze serie is gebaseerd op de start van Nasty Gal. Het bedrijf van #Girlboss Sophia Amoruso. De serie is losjes gebaseerd op het het boek #Girlboss en vertelt hoe de toen 22-jarige Sophia uitgroeit tot een girlboss van formaat. Sophia worstelt zichtbaar met het twintigersdilemma en weet niet wat ze wil met haar leven. Ik als nieuwbakken girlboss moest deze serie natuurlijk wel zien. Ik heb het boek nog niet gelezen dus ik kan niet zeggen of het verhaal overeen komt, maar de afleveringen zijn in ieder geval erg leuk, herkenbaar en ook heerlijk om te kijken als je geen girlboss bent!

4. Tabula Rasa – Vlaams


Tabula Rasa is een psychologische thriller over Annemie “Mie” D’Haeze, een jonge vrouw die na een auto-ongeluk lijdt aan geheugenverlies en wordt opgesloten in een beveiligd psychiatrisch ziekenhuis. In het begin van de serie weet je niet wie of wat je nu moet geloven. Naarmate je wat meer afleveringen hebt gekeken wordt het ronduit spooky en tegen het eind van de serie is niemand meer onschuldig..

5. How to get away with murder


How to Get Away with Murder volgt het privé- en professioneel leven van Annalise Keating, een professor in strafrecht aan de (fictieve) Universiteit van Middleton, Philadelphia. Advocate Annalise selecteert een groep van haar beste studenten, Connor Walsh, Michaela Pratt, Asher Millstone, Laurel Castillo en Wes Gibbins, die mogen meewerken op haar advocatenkantoor. Wanneer haar persoonlijk en professioneel leven verstrengeld geraken, worden Annalise en haar studenten ongewild betrokken bij een moordcomplot. Je moet goed opletten bij het kijken van deze serie. Je ziet terugblikken maar ook dingen die staan te gebeuren. Ik moet een paar afleveringen van het laatste seizoen nog kijken, en morgen begint het nieuwste seizoen weer. Dat wordt bingewatchen donderdag!!

Welke (Netflix) series raad je mij aan?

 • Reply
  Lianne Reijntjes
  27 september 2018 at 17:08

  Fijne tips geef je! Girlboss en Good Girls lijken me superleuk om te volgen! Ik ben meer van de feelgood-series, maar een spannende serie tussendoor kijken vind ik ook leuk, zoals Riverdale. Dat is ook echt een aanrader!

  • Reply
   Esmeralda
   18 november 2018 at 01:59

   Oh thanks voor de tip, Riverdale gaat op m’n lijstje. Momenteel kijken we veel Chicago Fire, Chicago Med en Rookie. Ik volg ook nog Chicago PD maar dat kijk ik alleen, de rest kijk ik lekker samen met Tim hihi.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!