Business

FEEST! Ik werk fulltime als girlboss!

4 september 2018

LET THE CHAMPAGNE BOTTLES POP! Want, het is feest! Althans, zo voelde dat gister voor mij. Zoals ik al eerder in de business blogs #1 en #2 vertelde heb ik mijn eigen bedrijf in een nieuw jasje gestoken en werk ik vanaf gister volledig als girlboss in mijn eigen bedrijf!

Even terugblikken

Laten we even terug kijken naar hoe het allemaal begon… Op 8 april 2015 kreeg ik te horen dat ik geslaagd was voor mijn HBO-rechten opleiding. Een aantal maanden later kreeg ik mijn diploma in handen en toen kon ik het echt zeggen; ik ben jurist! In oktober van dat jaar begon het allemaal een beetje te kriebelen om een eigen bedrijf te starten. Ik heb toen de stoute schoenen aan getrokken en ben naar de KvK gegaan. Op 9 oktober 2015 schreef ik ES Juridisch Advies in. Vanaf dat moment heb ik verschillende opdrachten gehad en een aantal rechtszaken gevoerd. Omdat ik toen nog fulltime bij de SVB werkte, en daarna de overstap naar het UWV maakte, had ik geen tijd om al mijn aandacht aan mijn eigen bedrijf te geven. Toch bleef het van binnen kriebelen om mijn eigen bedrijf verder te gaan uitbreiden.

Een nieuw jasje

In maart van dit jaar besloot ik om mijn bedrijf in een nieuw jasje te steken. De bedrijfsnaam moest anders, ik wilde nieuwe visitekaartjes, briefpapier en een nieuwe huisstijl. Wel had ik één voorwaarde.. wat het ook zou worden; het moet bij mij passen. Een andere kleur dan roze was dus eigenlijk uitgesloten. Natuurlijk moest het wel subtiel blijven, maar ik ben heel trots op hoe alles er nu uitziet. En toen kwam de grote vraag.. maar wanneer ga ik dan starten met het volledig als zzp’er werken?

Afscheid UWV

Vorige week donderdag was mijn laatste dag in loondienst en heb ik afscheid genomen van mijn collega’s bij het UWV. Toen ik met de grote bos bloemen naar huis ging was het toch wel even een gek gevoel. 2,5 jaar heb ik deze mensen iedere dag gezien, ging ik iedere dag met de bus naar mijn werk, heb ik vriendschappen opgebouwd en héél véél geleerd. Zowel over het werk, maar ook over mezelf. Ik kwam binnen als onzeker meisje en ga nu als zelfverzekerde meid vrouw beginnen aan mijn nieuwe avontuur; volledig als zzp’er aan de slag!

3 september 2018

Gister was het dan echt zover. Toen ik gister wakker werd besefte ik het mij pas; ik ben zzp’er! Mijn eerste werkdag als zzp’er begon met een business meeting. Ik had om 9:40 uur afgesproken op Schiphol. Bij de Starbucks scoorde we een vanille cappuccino en een hot chocolat. Het was een superleuk gesprek, en mijn zenuwen waren al gauw verdwenen. Eerst verteld over onze bedrijven en daarna kwamen we to the point. Opeens was het 2 uur later en had ik een superleuk gevoel. Mijn eerste business meeting zat erop; woehoe! Dit smaakt naar meer! Gistermiddag nog wat kleine dingetjes geregeld en bezig geweest met een aantal puntjes op de i voor de website.

Lancering website

Want ook de website is natuurlijk helemaal vernieuwd. Ik ben echt SUPER-DUPER-MEGA-TROTS op hoe de site geworden is. Uiteraard met roze maar niet teveel, ik wil namelijk niet alleen vrouwelijke ondernemers aanspreken maar ook particuliere vrouwen én mannen. De website heeft zelfs een webshop en de mogelijkheid tot het afnemen van abonnementen, woehoe! Ook ga ik op Veritas Advies bloggen over de diensten die ik aanbied. Denk hierbij aan blogs over arbeidsrecht of huurrecht maar ook tips over AVG, algemene voorwaarden en de privacyverklaring. Aanstaande vrijdag gaat om 12:00 uur de site online, ik ben zo ontzettend benieuwd wat jullie ervan vinden!

Heb jij al eens een jurist nodig gehad? Zo ja, waarvoor?

 • Reply
  Lianne
  5 september 2018 at 12:56

  Nogmaals gefeliciteerd! Zo gaaf dat je dit fulltime bent gaan doen en ik ben benieuwd naar al je leuke plannen 🙂 Je hebt mij zo goed geholpen en ik ben blij dat het dankzij jou allemaal zo snel geregeld was. Als ik weer een jurist nodig heb weet ik bij wie ik moet aankloppen!

  • Reply
   Esmeralda
   5 september 2018 at 13:12

   Jaah ik heb een hele boel leuke dingen op de planning staan, ik kan niet wachten om daarmee aan de slag te gaan en het te kunnen vertellen. Bedankt voor je grote compliment, ik word er helemaal verlegen van. Ik ben blij dat ik je heb kunnen helpen en dat het inderdaad supersnel geregeld is! Liefs, Esmeralda

 • Reply
  Giovanna Jansen
  8 september 2018 at 09:56

  Van harte gefeliciteerd!!
  Heb je Veritas Instagram account gevonden en gevolgd. Als ik een jurist nodig heb, weet ik je te vinden. 😃

  • Reply
   Esmeralda
   12 september 2018 at 17:01

   Yay! Wat lief, dankjewel!!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!