Persoonlijk

Een persoonlijk tintje; mijn doelen voor augustus 2018

1 augustus 2018

Wat vliegt de tijd! Het is vandaag al weer augustus. De maand waarin ik mijn laatste werkdagen bij het UWV heb, ik naar mijn eerste netwerk-event ga, een dagje shoppen met mijn mama gepland heb staan, het broertje van Tim 21 wordt en last but not least het nog maar een maandje duurt voor ik weer jarig ben! Allemaal hele leuke dingen maar Γ³mdat de tijd zo snel gaat heb ik voor deze maand een aantal doelen voor mijzelf gesteld. Je hoeft tegenwoordig nog maar twee keer met je ogen te knipperen en de week is weer voorbij. Dus om mijzelf nu wat meer te motiveren Γ©cht met deze dingen aan de slag te gaan heb ik voor deze maand 6 doelen gesteld.

Doelen voor augustus

1. Verras me uitlezen.
Zoals jullie in dit artikel hebben kunnen lezen ben ik begonnen in Verras me van Sophie Kinsella. Helaas neem ik nog steeds te weinig tijd om er lekker voor te gaan zitten en een boek te lezen. Daarom wil ik in de maand augustus in ieder geval dit boek gelezen hebben.

2. 1/2x per week sporten.
Nu ik goed op weg ben met het MKBM dieet vind ik het ook belangrijk om aan mijn kracht en conditie te werken. Daarom wil ik in augustus in ieder geval 1-2x per week gaan trainen. Op maandag ga ik naar bodypump (krachttraining met barbells en dumbells), op donderdag doe ik samen met Tim krachttraining aan de apparaten en ik wil nog 1x in de week 60 minuten stevig wandelen. Het leukste is het dan natuurlijk met Tim en Dex. ’s Avonds koelt het nu lekker af dus dat moet ook goed komen.

3. Veritas Advies website online.
Augustus is mijn laatste maand als werknemer in loondienst. Eerder vertelde ik al dat ik bezig ben met het opstarten van mijn eigen bedrijf en daar hoort natuurlijk een mooie, informatieve website bij. Inmiddels ben ik met een tekstschrijfster om de tafel (nouja via WhatsApp) gaan zitten en heeft zij een superleuke over-mij tekst geschreven. De overige teksten zitten in de pen en zodra die klaar zijn kan de opbouw van mijn website beginnen en dan hoop ik dat hij op of rond 30 augustus helemaal klaar is om online te gaan!

4. Blogplanning september maken & blogplanning website VA.
Ik merk dat het er vaak toch niet van komt om te bloggen als ik geen strakke planning heb gemaakt. Ik heb nu een blog-boekje in de vorm van een agenda waarin ik per week een planning kan maken. Nu eens kijken hoe ik dat ga doen! Ook voor de website van Veritas Advies wil ik een blogplanning maken. Ik wil wekelijks een juridische blog plaatsen om mensen juridische tips & trucks te geven.

5. Aan het eind van fase 2 van het MKBM dieet op -6 kg staan.
De tussenstand is nu -2,7kg. Aan het eind van augustus en dus aan het eind van fase 2 wil ik toch wel graag op -6kg staan! We gaan ervoor!!

6. Dinsdag na training Dex me-time.
Nu het vakantietijd is, is er ook even geen gewone les op de hondenschool van Dex. We hebben ons wel opgegeven voor de zomercursus gehoorzaamheid 1. Dit omdat hij nu in de pubertijd zit en het belangrijk is om door te blijven trainen. Van eind juni tot half september geen les is eigenlijk niet zo handig met een hond die af-en-toe eens een banaan in zijn mooie grote witte oren heeft. Gister was de eerste les en nu volgen er nog 4. De les duurt van 19:00 uur tot 20:00 uur dus als we thuis komen heb ik nog lekker even de tijd om iets voor mezelf te doen. Even lekker scrappen, lezen of bloggen. Echt tijd voor me-time.

Heb jij voor augustus ook doelen voor jezelf gesteld? Wat is jouw belangrijkste doel?

 • Reply
  Layla
  1 augustus 2018 at 22:02

  Wat leuk die goalen en hopelijk houd je ze ook vol πŸ™‚ Ik wil voornamelijk 5 mooie blogposten posten en lekker veel me-time hebben, omdat ik binnen een maand weer begin met school. Daarbij ben ik gedurende 3 weken niet een keer naar de klimzaal geweest (ik was op vakantie in het buitenland), daarom wil ik mijn gewoon ritme (4-6 keer/week) terug hernemen.

  • Reply
   Esmeralda
   1 augustus 2018 at 22:20

   Oh me-time, heerlijk! Dat is ook wel echt iets waar ik echt de tijd voor moet gaan nemen, maar hopelijk lukt het! En wat tof dat je klimt! Succes met jouw doelen! liefs!

 • Reply
  Lianne Reijntjes
  3 augustus 2018 at 23:56

  Wat een mooie doelen heb je! Zo spannend dat je je laatste dagen bij je loondienstbaan hebt en gewoon echt helemaal voor jezelf gaat beginnen, zo stoer! Dat is ook ooit mijn doel, maar ik kan er op dit moment helaas nog niet fulltime van leven dus een kleiner en haalbaarder doel voor nu is om mijn netwerk wat meer te vergroten πŸ™‚ Heb jij daar misschien nog tips voor?

  • Reply
   Esmeralda
   13 augustus 2018 at 17:07

   Netwerken is altijd een goed idee! Ik wist eerst ook niet hoe ik moest beginnen maar ik zit nu in een aantal Facebookgroepen waar ik steeds wat netwerk-events voorbij zie komen. Ik heb mij daarvoor ingeschreven en ben nu naar een bloggerlunch geweest en afgelopen zaterdag naar een netwerkbrunch van The Confetti Collective. Erg leuk georganiseerd maar ook heel erg leuk om andere ambitieuze vrouwen te leren kennen en daarmee te sparren. Dus als ik jou was zou ik mijzelf gewoon voor wat netwerk events inschrijven en daar naartoe gaan. Eerste keer is misschien wat eng en spannend maar ik kan je beloven; het is echt heel erg leuk! We kunnen ook wel een keer samen ergens heen gaan als je dat leuk vindt, er is in de buurt van Alkmaar/Amsterdam vast wel iets leuks te doen!

   • Reply
    Lianne Reijntjes
    14 augustus 2018 at 12:14

    Lijkt me leuk om een keer samen te gaan! Is de drempel toch altijd iets lager wanneer je zoiets voor het eerst alleen doet πŸ™‚ In Amsterdam is vast wel iets te doen inderdaad. Hou je me op de hoogte als er leuke events of netwerkborrels zijn? πŸ™‚

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Follow Me!