Persoonlijk

Doelen augustus gehaald of gefaald?

6 september 2018

Op 1 augustus schreef ik een blog over mijn doelen voor de maand augustus. Het viel mij best zwaar om een maand lang deze doelen in gedachten te houden en daar echt mee bezig te zijn. Ik heb dan ook maar 3 van de 6 doelen gehaald. Aan de andere kant natuurlijk wel de helft dus op zich is het nog niet eens zo slecht. Vandaag vertel ik welke doelen ik wel gehaald heb, welke helaas niet en wat mijn doelen voor september zijn!

Doelen augustus

Mijn doelen voor augustus waren; Verras me van Sophie Kinsella uitlezen, 1-2 keer per week sporten, mijn Veritas Advies website online, een blogplanning voor Girlboss en Veritas maken voor september, op -6kg van het MKBM dieet staan en na de trainingen met Dex nu echt eens even tijd maken voor me-time.

Lezen & sporten

Goed, let’s be honest. Ik heb 5x geprobeerd om verder te lezen in Verras me maar op de een of andere manier pakte het verhaal mij gewoon niet. Ik kon mijzelf er niet toe zetten om nog een keer het boek te pakken en een poging te doen. Heb het boek maar in de kast gezet en een andere gepakt. Mijn sport-doel heb ik wel gehaald! Yay! Ondanks de vakantie bij krav maga heb ik toch minimaal 1x per week gesport. In de eerste week clubpower en krav, en daarna heb ik thuis getraind voor krav maga en in de sportschool weer clubpower gedaan. Ik vind het een fijne les. Fullbody met 7,5 of 10kg. Niet heel zwaar maar wel veel herhalingen, lekker even knallen en sterker worden!

Veritas & bloggen

Aangezien ik vrij perfectionistisch ben is het helaas niet gelukt om de site eind augustus online te zetten. Voor hij online gaat moet alles er pico bello uitzien, geen typfoutjes meer, alle blogs online en de foto’s. 12 september heb ik een Girlboss fotoshoot bij Iep. Tot die tijd dus nog andere foto’s, en daarna kunnen mijn eigen foto’s erop. Maar gelukkig is de site bijna klaar, vrijdag gaat hij live. Woehoe! Ook het bloggen gaat de goede kant op, mijn blogplanning voor Girlboss & Veritas is gemaakt. Nu nog de blogs schrijven… haha!

MKBM & me-time

Het dieet gaat niet zoals omschreven in het boek. 1kg per week red ik niet maar ik vind dat eigenlijk helemaal niet erg. Iedere week die ik op de weegschaal sta gaat het getalletje naar beneden en daar gaat het om. Ik heb liever dat ik rustig aan wat gewicht verlies en het er dan ook echt af blijft, dan dat ik een crash-dieet-idee krijg en het er straks net zo hard weer aan zit. Wat betreft de me-time, daar zit het wel goed mee! Ik heb een aantal avonden besteed aan de website maar ik heb ook een avond heerlijk languit op de bank gelegen. Die me-time daar kan ik wel aan wennen!

Voor de maand september heb ik natuurlijk weer nieuwe doelen bedacht. Ik vind het wel goed om er zo bewust mee om te gaan en om iedere week in ieder geval even aan mijn doelen te besteden.

Doelen september

1. 3-4x per week sporten.
Ik wil nog meer gaan sporten, ook omdat in november mijn P2 examen voor de deur staat kan ik die extra kracht en opgebouwde conditie wel gebruiken.
2. MKBM eind sept -7 kg.
Eind deze week vertel ik hoe fase 2 gegaan is en wat de tussenstand nu is… Maar over 3 weken wil ik zeker de -7kg aantikken.
3. 3-4 blogs per week online.
Ik wil in ieder geval 3-4 blogs op Girlboss publiceren. En daarnaast 1 Γ‘ 2x per week een blog op Veritas Advies.
4. Iedere week / 14 dagen een businessmeeting.
Of het nu een co-work afspraak, een netwerkevent of een gewone afspraak is maakt niet zoveel uit, maar ik wil toch wel graag om de 14 dagen een afspraak in de agenda plannen! Lekker aan het werk in en aan Veritas!
5. De edele kunst van not giving a f*ck lezen.
Dit boek staat al heel lang op mijn lijstje. Vorige week donderdag kreeg ik hem tijdens het afscheid op mijn werk, hoog tijd dus om hem te gaan lezen!
6. De hoofdzaak lezen.
Het is al weer een tijdje geleden dat ik een thriller gelezen heb, ook daar heb ik wel weer eens zin in.

Wat zijn jouw doelen voor september?

 • Reply
  Lilian Visser
  7 september 2018 at 11:03

  Ambitieuze doelen hoor! Ik heb ook als doel om 2/3 keer per week te gaan sporten. Ik heb m’n abonnement op de sportschool opgezegd, zodat ik er minder tijd aan kwijt ben (m’n sportschool zat ver weg) en sporten wat meer kan integreren in m’n gezinsleven. Zo heb ik deze week in m’n eentje hardgelopen Γ©n geskate met dochterlief (zij op de spacescooter).

  Ik heb overigens komende week voor het eerst in m’n leven een bijeenkomst van een leesclub en ik merk dat als ik een boek ‘moet’ lezen, dat ik er dan ineens heel veel moeite mee heb…

  • Reply
   Esmeralda
   12 september 2018 at 16:59

   Oh wat leuk dat je met je dochter bent wezen skaten! Is dat eigenlijk hetzelfde als skeeleren? hahah. Ja met verplichtingen ben ik ook nooit zo goed, ik wil zelf bepalen wanneer en welk boek ik ga lezen, moeten is voor mij eigenlijk geen doen hahaa. Welk boek ben je aan het lezen?

 • Reply
  Lianne Reijntjes
  25 september 2018 at 13:48

  Mooie doelen heb je gesteld! Hopelijk gaan deze je sowieso lukken! Jammer dat Verras me toch niet zo goed is bevallen, maar als je moeite moet doen om het te lezen kun je het beter naast je neerleggen. Fijn dat je zo goed bezig bent met je dieet en je me-time! πŸ™‚

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Follow Me!