Persoonlijk

Dex; de Zwitserse Witte Herder

4 juni 2018

Hai! Ik ben Dex, de Zwitserse witte herder van Tim en Es. Op 18 november 2017 ben ik samen met mijn 9 zusjes in Zwolle geboren. Ik was het enige mannetje in het nest en samen met 1 zusje de enige 2 met kort haar. Mijn mama is een korthaar en mijn papa een langhaar dus ik heb wel korte haren maar toch heb ik een mooie dikke vacht en zo’n mooie dikke witte staart. Samen met mijn mama was er nog een andere hond zwanger.

Daar zijn toen 2 mannetjes en 3 vrouwtjes uit geboren, ik noem ze maar mijn neefjes. Net zo makkelijk. Het was dus nog maar even de vraag welk mannetje Tim en Es (pap en mam voor mij nu) mee mochten nemen naar huis. Al gauw hadden pap en mam een voorkeur voor mij; ik was (en ben) natuurlijk de leukste!

Bezoekjes

Iedere zaterdag van 10.00 uur tot 13.00 uur mochten pap en mam komen kijken, knuffelen en foto’s maken. De eerste keer dat ik ze zag mocht ik meteen bij mam op schoot. Ze kon niet van me af blijven! Ik kreeg heel veel kusjes en knuffels en natuurlijk maakte pap allemaal mooie foto’s. Die foto’s werden thuis meteen uitgeprint en aan iedereen laten zien. Mam maakt natuurlijk fotoalbums dus het is maar goed dat ik zo fotogeniek ben.

Wie van de drie?

Toen ik 7 weken oud was kreeg ik net als al mijn zusjes en neefjes en nichtjes een gedragstest. Hieruit zou een beetje moeten blijken of ik de beste pup voor pap en mam zou zijn. Ik ben namelijk hun eerste Zwitserse witte herder en mam heeft bij haar ouders alleen kleine hondjes gehad. Het was dus wel even wennen; als ik straks klaar ben met groeien ben ik ongeveer 60 cm hoog en weeg ik zo’n 35 kilo. Dat is wel even wat anders dan wat Es gewend is.

Uit de test bleek dat ik alles wel prima vind. Onbekende mensen, katten, de dierenarts, spelletjes spelen en ook in de auto vond ik alles ‘chill’. Ik was dus de perfecte pup voor pap en mam, een lekker chill hondje met een beetje pit (vind ik zelf dan).

Mee naar huis

Op 8 januari was het zover. Ik wist nog van niks totdat ik opeens in bad moest en werd geföhnd. Er moest iets gaan gebeuren want dit was in al die weken nog niet gebeurd… 2 uur later stonden pap en mam opeens voor de deur en werd ik uit de ren bij mijn zusjes, neefjes en nichtjes gehaald. Ik mocht nog even met mijn mama spelen en later nog even terug de ren in. Ik was toch wel benieuwd wat er nu ging gebeuren..

Pap en mam zaten nog even te kletsen en daarna was het dan echt zover.. Mam tilde me op en liet me niet meer gaan, nou ja in de auto wel weer hoor maar daarvoor echt niet.. Na een uurtje rijden kwamen we in Almere aan en liep ik met mam mee naar binnen.. Ik kon meteen al mijn mooie spulletjes bekijken, kreeg wat eten en een hele grote kauwstaaf. Die was wel iets te groot nog (wel leuk dat ze al denken dat ik al zo stoer ben) maar ik voelde mij helemaal thuis!

Inmiddels woon ik al bijna 4 maanden bij ze en ik zou ze geen dag meer kunnen missen, zij mij ook niet trouwens want ik ben nu al mee op vakantie! Onlangs heb ik nog een show gelopen én gewonnen als beste mannelijke pup maar daar lees je alles over op mijn Facebook. Mam heeft een Facebookpagina over mij gemaakt zodat jullie al mijn avonturen kunnen volgen en kunnen teruglezen over alles wat ik in die 4 maanden al heb meegemaakt. Tot de volgende keer weer!

Dex

 • Reply
  Joyce
  4 juni 2018 at 09:52

  Je bent een leukerd Dex! Ik geef je mama groot gelijk en zou je ook niet meer los laten. Geniet van je vakantie!

  • Reply
   Esmeralda
   14 juni 2018 at 11:43

   Haha dankje, Dex is inderdaad een lieverd! Doet geen vlieg kwaad en altijd in voor een spelletje of een knuffel.

 • Reply
  Quirina
  8 juni 2018 at 07:47

  Wat een leuke pup, en naam heb je gegeven. Ik wens je straks heel veel succes in de pubertijd, dan lijken ze de oren te gekregen hebben om alleen de dingen te horen die zie willen horen.

  • Reply
   Esmeralda
   14 juni 2018 at 11:44

   Inderdaad soms hebben ze die oren gewoon voor de sier lijkt het..

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!