Business

10 business boeken die ik nog wil lezen

15 juli 2018

Als je je eigen bedrijf gaat oprichten komt er zó ontzettend veel bij kijken. Ik zag door de bomen het bos niet meer en op zo’n moment weet je niet waar je moet beginnen en waar je allemaal aan moet denken. Totdat ik mij bedacht dat mij honderden, zo niet duizenden vrouwen voor zijn gegaan en er dus een bulk aan ervaring is. Niet alleen op internet, maar ook in de bieb of in de boekhandel. Het idee om tips en trucs uit boeken te halen was geboren en al gauw had ik een ritje naar de boekhandel en een middagje Bol.com gepland. Ik ben op lees-gebied toch best wel een hoarder en heb de boeken graag in handen in plaats van dat ik ze leen uit de bieb. Inmiddels heb ik onderstaande boeken verzameld en deel ik ze graag met mijn lezers. Ik schreef eerder al dat ik al begonnen ben in Babe, you got this. Zodra hij uit is review ik hem, maar hier eerst mijn nog-te-lezen-lijstje!

Nu aan het lezen


Babe, you got this. – Emily Sobels
Steeds meer vrouwen zijn op jonge leeftijd al heel succesvol. Ze hebben een eigen bedrijf, een droombaan, een geweldige partner en een druk sociaal leven. Al die successen worden continu met de hele wereld gedeeld via social media. Je vraagt je vaak genoeg af: wanneer ga ík al die successen bereiken: die dijk van een carrière en een fantastisch privéleven? Vanuit de verschillende adviezen van deze vrouwen bouwden Emilie en Martje dit boek op. Een boek met handvatten die kunnen helpen met het verwezenlijken van je dromen. Want succesvolle vrouwen helpen elkaar: “Babe, you got this.’

20 vrouwen die mij al voor zijn gegaan met hun eigen bedrijf. Het kan niet anders dan dat zij weten hoe de vork in de steel zit en goede tips hebben voor een beginnende onderneemster in deze grote business-wereld. Ik ben al in dit boek begonnen, zodra hij uit is zal ik ‘m reviewen.

Business ervaringen en tips & trucks


De financiële detox – Joëlla Opraus
Of je nu geen idee hebt waar je geld elke maand naartoe vliegt, met een grote boog om je administratiemap heen loopt of als je gewoon even wilt weten of je goed bezig bent op financieel gebied: dit is hét boek voor jou! Krijg antwoord op vragen als: * Weet jij precies wat er binnenkomt en wat eruit gaat? * Wat voor geldtype ben jij eigenlijk? * Waar zitten jouw financiële valkuilen en waar ben je juist heel goed in? * Hoe is jouw relatie met geld? * Hoe ga je een gesprek aan over geld? * Wat moet je qua administratie nou wel en niet bewaren? * Hoe motiveer je jezelf om te sparen? Dag stress en hallo geordende administratie!

Ik ben een echte shopaholic. Mijn salaris is nog niet binnen of ik heb het in gedachten al aan vanalles uitgegeven. Straks moet ik echter rekening gaan houden met administratie, belastingen, btw en ga zo maar door. Goed om te weten hoe ik dat nu goed kan regelen en dat alles straks klopt.


Ambitie – Annemarie van Gaal
Je hebt een eigen bedrijf of je wilt een bedrijf starten, hoe doe je dat? Wat komt er bij kijken, wat zijn de valkuilen, de kansen en de bedreigingen? Annemarie van Gaal heeft alles meegemaakt, de ups en de downs, en weet als geen ander hoe je een bedrijf opzet en runt. Ambitie is een boek over enthousiast en innovatief ondernemerschap. Het staat boordevol praktische adviezen en leert je hoe je moet omgaan met bijvoorbeeld banken, de belastingdienst of boze klanten. Uiteraard komen Annemarie’s eigen ervaringen ruimschoots aan bod.

Annemarie ken je misschien van ‘Een dubbeltje op zijn kant’. Ze is al jaren de coach die de financiële situatie van de deelnemers op een rij zet en duidelijk maakt hoe het ervoor staat. Ik ben heel erg benieuwd naar haar boek, juist omdat ik haar van TV ken en ze veel ervaring heeft.


Sales is Sexy – Lucinda Douglas
Vrouwen zijn succesvolle verkopers, maar wist jij dat zelf al? Je bent enthousiast, transparant en betrouwbaar, en dat is precies wat jouw klant zoekt. Geloof in jezelf en reken af met de twijfels die je dwarszitten: * Ben ik echt zoveel geld waard? * Kan ik die klant zomaar benaderen? * Onderhandelen, moet dat nou? Ontdek hoe je als vrouw je sterke kanten kunt benutten om nieuwe klanten aan te trekken en even succesvol als respectvol te verkopen.

Verkopen is sexy? Ik zou daar nóóit aan gedacht hebben, tot ik dit boek tegenkwam. In aanvulling op het boek ‘Hoe word ik een powervrouw?’ ben ik heel benieuwd hoe dit boek geschreven is, dit boek gaat voornamelijk over ondernemende vrouwen, ben heel benieuwd.


Netwerken werkt – Rob van Eeden
Netwerken is niet voorbehouden aan een elite van vriendjes die elkaar de bal toespelen. Een netwerk opbouwen, uitbreiden en effectief gebruiken is te leren. Netwerken werkt geeft daarvoor de nodige handvatten. Met uitdagende stellingnames en praktische oefeningen laat Rob van Eeden je het antwoord vinden op vragen als: – Wat wil ik bereiken met netwerken? – Hoe schrijf ik een goed resumé? – Hoe netwerk ik zo efficiënt mogelijk? Netwerken is een onmisbare vaardigheid bij het vinden van nieuw werk, maar ook als je beter wilt functioneren in je huidige baan.

Netwerken is onmisbaar als je je eigen bedrijf gaat starten. Ik ben er nu al druk mee bezig maar er zijn natuurlijk altijd tips, trucks en ideeën om mijn netwerk-skills te finetunen. Met die elevatorpitch en mijzelf ‘op de markt zetten’ moet het dan wel goedkomen toch?


Made to stick – Chip Heath
Douwe Egberts koffie, lekkere koffie’, ‘Heerlijk, Helder, Heineken’. Slogans die al meer dan 20 jaar meegaan. Hoe komt het dat deze slogans blijven hangen en dat u andere alweer na vijf minuten vergeten bent? En hoe verbeter je de kansen van waardevolle ideeën? In De plakfactor geven Chip en Dan Heath de kenmerken van ideeën met kleefkracht en leggen ze uit hoe je hun plakfactor kunt versterken. Deze onmisbare gids laat zien dat ‘sticky’ ideeën hun kracht ontlenen aan zes belangrijke eigenschappen, die ook jij kunt leren beheersen.

Van die deuntjes die in je hoofd blijven hangen, quotes die je hoort en niet meer vergeet en merken waarbij je snel een associatie hebt, dat zijn dingen die gemaakt zijn om te onthouden. Die blijven in je gedachten ‘plakken’ en zul je je herinneren op het moment dat je het nodig hebt. Hoe krijg ik dit voor elkaar met mijn bedrijf dacht ik, ik hoop dat ik het antwoord vind in het boek.


#GIRLBOSS – Sophia Amoruso
In #GIRLBOSS vertelt Sophia Amoruso het verhaal van haar ongelooflijke succes. Ze laat zien hoe iedereen succesvol kan worden, als je op jezelf vertrouwt en je instinct volgt. Sophia Amoruso is de oprichter en CEO van kledingbedrijf Nasty Gal, een organisatie met een omzet van meer dan 100 miljoen dollar en meer dan 350 mensen in dienst. Maar het eerste wat ze ooit online verkocht was geen kledingstuk – het was een boek dat ze ergens gestolen had. Tot haar tweeëntwintigste had ze allerlei verschillende baantjes en geen enkel idee wat ze wilde doen met haar leven. Toen besloot ze eens te proberen wat vintage kleding te verkopen op eBay. De rest is geschiedenis.

Dé naam waarop ik mijn blog gebaseerd heb. Niet alleen door het boek maar juist OMDAT ik een girl-boss ben. En het klinkt nog eens superstoer ook! Inmiddels heb ik ook de serie gezien en ben ik zó ontzettend benieuwd hoe het verhaal is. En tja dat het boek zo lekker roze is helpt natuurlijk ook wel mee hihi.

Persoonlijke ontwikkeling


Master your mindset – Michael Pilarczyk
Leef Je Mooiste Leven gaat over persoonlijke en spirituele groei, maar ook over zakelijk succes. Die combinatie maakt dit boek uniek. Dit boek gaat over levensvragen. Waarom doe je wat je doet? Hoe ziet jouw mooiste leven eruit? Wat wil je écht? In Master Your Mindset Leef Je Mooiste Leven beschrijft Michael op basis van eigen ervaringen en praktijkvoorbeelden van bekende Nederlanders zijn filosofie en strategie voor een succesvol en gelukkig persoonlijk, zakelijk en spiritueel leven.

Via een netwerkevent kwam ik bij de Facebookpagina van Michael Pilarczyk. Ik zag op zijn pagina een filmpje van slechts 2 minuten maar de dingen die hij zei zette mij aan het denken en ik was direct geboeid. Inmiddels heb ik het boek binnen en volg ik zijn podcasts op Spotify.

Business werkboeken


Babe, you got this. Het werkboek – Emily Sobels
In Babe, you got this. Het werkboek sta jij centraal en ga je aan de slag met je dromen, ambities en talenten. Dit werkboek staat tjokvol opdrachten, adviezen, lijstjes, tips en tricks die je zullen helpen om jouw girlboss-proof carrièreplannen uit te stippelen. Hoe kom je erachter wat je passie is? Hoe formuleer je concrete doelen? Hoe blijf je jouw inner critic de baas? Hoe maak je van jezelf een sterk merk? Hoe beheer je de euro’s op je bankrekening? Hoe bewaak je je sociale leven? En, niet onbelangrijk: hoe zorg je ervoor dat je aan het eind van de dag ook nog een beetje lol hebt in wat je doet? Of je nu voor jezelf werkt of voor een werkgever, de opdrachten zijn voor iedere vrouw met ambitie geschikt.


Werkboek voor een structuurjunkie in spe – Cynthia Schultz
Heb jij een passie, maar kom je er nooit écht aan toe? Is het chaotisch in je hoofd? Lijken er te weinig uren in een dag te zitten? Wil je meer bereiken, maar weet je niet hoe? Dit werkboek is dé musthave voor elke structuurjunkie in spe. Niemand kan zo goed plannen als blogger Cynthia Schultz. “Werkboek voor een Structuurjunkie in spe is hét werkboek voor iedereen die wel wat meer richting, structuur en productiviteit kan gebruiken. Ik leer je met heel veel opdrachten en tips ontdekken wat je echt wilt en wat je echt leuk vindt, doelen stellen, beter plannen en productiever werken”.

Ik ben een goede planner maar met een slechte discipline. Ik heb dus écht een planning nodig om straks goed van start te kunnen met mijn eigen bedrijf. In dit boek krijg je inzicht in wat je nu echt belangrijk vindt en wat je echt graag wilt doen. Ik moet nog aan de opdrachten beginnen maar het voorwoord belooft veel goeds!

Welke business boeken zou jij nog willen lezen voor jouw onderneming?

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Instagram

    Instagram did not return a 200.

    Follow Me!