Persoonlijk

Boeken; deze ga ik dit jaar nog lezen

19 juni 2018

Lezen vind ik heerlijk, maar eigenlijk doe ik het veel te weinig. ‘s Avonds heb ik altijd wel iets ‘anders’ te doen en ik gun mezelf ook (nog) niet de tijd om lekker op de bank te zitten en een boek erbij te pakken. Ik probeer ‘s avonds in bed nog wel te lezen, en soms lukt dit ook. Zoals met dit boek. Toch heb ik een nog-te-lezen-voor-eind-van-dit-jaar-lijst en onwijs veel boeken op zolder liggen die ooit ook nog eens gelezen moeten worden. Vandaag bedacht ik mij dat ik in ieder geval de volgende boeken dit jaar nog ga lezen én reviewen!

Inspiratie boeken

How blogs work – Stephanie Duval
Hét bloghandboek van topblogster Stephanie Duval.  Journaliste Stephanie Duval (www.70percentpure.be) blogt al meer dan tien jaar. Voor dit boek putte ze uit haar eigen ervaring en ging ze te rade bij topbloggers in binnen- en buitenland. Het resultaat is een inspirerend boek vol praktische tips & tricks die je helpen om van je blog een sterk merk te maken. Een handig boek voor iedereen die zich bezighoudt met bloggen, of degene nu beginnend is of al langer een blog heeft.

Het perfecte boek voor mij dus, ik heb wel al 8 jaar blog-ervaring maar ik wil toch kijken of ik nóg beter kan worden in het bloggen en leuke teksten schrijven.

Hoe word ik een powervrouw – Janette Sybrandy
Een musthave voor elke vrouw! Als je innerlijke kracht inzet op een gedreven, creatieve, energieke en ondernemende wijze, krijg je meer regie over jouw leven. Een leven als PowerVrouw, waarbij je jouw vrouwelijke talenten bewuster leert inzetten. Een PowerVrouw worden heeft alles te maken met bewustwording, persoonlijke ontwikkeling en uitstraling. Kracht voelen, authentiek zijn en liefde voelen voor de dingen die je doet. Verspreid over het boek staan interviews met PowerVrouwen uit de praktijk. Ze geven inspiratie en ze hebben bovenal één ding gemeen: zij geloven in hun dromen en maken deze waar.

Met het opstarten van mijn bedrijf heb ik al een grote stap in de juiste richting gezet. Ik denk echter dat er nog veel meer PowerVrouw in mij naar boven kan komen! Ik hoop dat ik dat stukje wat nog verstopt zit, met dit boek stukje bij beetje ga vinden..

Liever met lef – Dagmar Valerie
In ‘Liever met lef’ inspireert blogger Dagmar Valerie je om positief in het leven te staan en altijd te blijven dromen. Haar eigen levensverhaal is hierin de rode draad. Het leven voor de volle 100% leven, hoe doe je dat? Dit boek gaat over het thema ‘maak je dromen waar’. De auteur beschrijft in dit boek hoe je dit kunt doen en refereert regelmatig aan haar eigen persoonlijke ontwikkeling. Ze vertelt hoe ze zelf ‘haar dromen leeft’ en beoogt de lezers te helpen om hun dromen om te zetten in acties. Niet alleen door je hart te volgen, maar ook door kwetsbaar te zijn, positief te denken en door te zetten. Met motiverende quotes, leuke lijstjes en fijne tips om niet alleen te dromen, maar vooral ook te doen. Wat staat er op jouw bucketlist? Volg je hart en maak je dromen waar, leef met lef!

Op de blog van Dagmar kwam ik haar boek tegen. De inhoud van het boek inspireerde mij meteen om het boek te bestellen, liever met lef is natuurlijk een hele goede titel. Hopelijk sluit het mooi aan bij het PowerVrouw boek.

Chicklits

Verras me – Sophie Kinsella
Degene die je het beste kent, kan je soms het meest verrassen.. Sylvie en Dan zijn al tien jaar gelukkig getrouwd. Ze hebben een schattige tweeling, een mooi huis, en een prima baan. Dat kan zo nog wel 68 jaar doorgaan! Saai! De paniek slaat toe. Om hun huwelijk fris en scherp te houden, besluiten ze elkaar te verrassen. Met sexy photoshoots, dates en onverwachte uitjes. Maar alles gaat mis. De verrassingen brengen meer aan het licht dan wenselijk. Met hilarische gevolgen.

Sophie is sowieso één van mijn favoriete schrijfsters. De Shop-a-holic reeks staat naast alle andere losse verhalen zoals Aanpakken en Ik krijg je wel! ook bij mij in de kast en dus kon dit nieuwe boek niet ontbreken. Ik ben stiekem al een stukje begonnen en ik ben benieuwd… De momenten waarop ik hardop zat te lachen zijn al geweest!


Zeven perfecte dagen – Rosie Walsh
Zeven perfecte dagen. En toen verdween hij. Een liefdesverhaal met een geheim in het hart. Stel je voor dat je een man ontmoet, een geweldige man, en zeven dagen met hem doorbrengt. Aan het einde van deze week ben je er zeker van: dit is hem, de Grote Liefde. En hij denkt hetzelfde. Er is geen twijfel mogelijk. Dan gaat hij op reis en belooft je dat hij zal bellen, nog vanaf het vliegveld. Maar hij belt niet. Hij laat niets horen. Je vrienden zeggen dat je hem moet vergeten, maar je weet dat ze ongelijk hebben. Er moet iets gebeurd zijn, er moet een reden zijn voor zijn stilte, voor zijn verdwijning. En stel je nu eens voor dat je gelijk hebt. Er is een reden, maar die kun je niet veranderen. Want die reden, dat ben jij…

Ook dit boek vond ik op de site van Dagmar. Het verhaal greep mij meteen maar ook de omslag van het boek sprak me aan. En dat is toch iets -een beetje gek misschien- wat maakt of ik een boek wil lezen of niet. Het boek heb ik per pakket bij m’n ouders laten bezorgen omdat we op vakantie waren. Mijn moeder was ook erg benieuwd naar het verhaal en heeft het boek in 2 dagen gelezen dus ik ben heel benieuwd..

Zoek het maar uit – Chantal van Gastel
Wat zou jij doen als je een tweede kans kreeg in je leven? Met die vraag wordt Ella geconfronteerd als haar schijnbaar perfecte leventje overhoopgehaald wordt door een gewapende overval die ze ternauwernood overleeft. Is haar baan in een boekwinkel eigenlijk wel genoeg voor haar? Wanneer gaat ze nu eindelijk zelf een boek schrijven? Wordt het niet eens tijd om te gaan samenwonen met haar ideale vriendje Owen? En waarom denkt ze opeens de hele tijd aan Dex, de jongen met wie ze opgroeide, haar eerste grote liefde? Gelukkig kan Ella met alles wat haar bezighoudt terecht bij haar oma. Dan stuit ze op een geheim dat oma altijd met zich heeft meegedragen over haar eigen jeugdliefde.

Dit boek heb ik al heel lang gesigneerd in de kast liggen. Chantal is ook een van mijn favoriete schrijfsters maar zoals ik eerder al vertelde gunde ik mezelf niet de tijd om lekker te lezen. En hey met een hoofdpersoon die Dex heet kan het niet anders dat het nu super leuk is om het boek te lezen.

Thrillers

In naam van de vader – Linda Jansma
Een jaar nadat Francis van Foreest het prestigieuze Larense advocatenkantoor van zijn vader heeft overgenomen, begaat hij een grote fout die hij voor iedereen verborgen weet te houden. Vanaf dat moment leeft hij met de voortdurende angst dat zijn misstap ontdekt zal worden. Maar hij is niet de enige in de familie Foreest die iets verzwijgt. Zijn vrouw Renée zet het behoud van haar gezin op het spel als ze verliefd wordt op haar zwager. En terwijl ze heen en weer geslingerd wordt tussen gevoel en verstand, raakt zoon Ties betrokken bij een grote drugsdeal. Stevent de familie van Foreest af op de ondergang of zijn ze geraffineerd genoeg om alle schandalen te overleven?

Linda ken ik persoonlijk. Tot een aantal maanden geleden woonde ze 5 straten achter mijn ouderlijk huis. Regelmatig kwam Linda een gesigneerd boek brengen of kon ik een gesigneerd exemplaar bij haar thuis ophalen. Superleuk! En haar thrillers zijn geweldig. Dit boek is in 4 delen gepubliceerd, over 4 maanden verspreid. Gelukkig heb ik nu alle 4 de delen dus kan ik in één keer doorlezen.

Judaskus – Linda Jansma
Terwijl Barbara van Brederoo en haar man Marcus in het Friese dorp Ferwerd zijn huisartsenpraktijk runnen en hun twee dochters, Robin en Puck opvoeden, heeft Annelien Camminga het moeilijk met haar 25 jaar oudere man Timo. Ze wonen op landgoed Waldstaete bij Leeuwarden, waarvan Timo beheerder is, met hun zoontje Josh van elf maanden en dochter Danielle uit zijn eerste huwelijk, die weigert haar stiefmoeder te accepteren. Als Barbara merkt dat een man eerst alleen haar, maar later ook de kinderen volgt, leidt een ingrijpende gebeurtenis uit het verleden tot een dramatische confrontatie tussen beide families.

Ook dit boek heb ik gesigneerd in de kast staan. Alle vorige thrillers van Linda heb ik gelezen en vind ik goed geschreven, vlot en spannend. Ook de herkenbaarheid omdat het vooral in Nederland afspeelt vind ik erg leuk aan deze boeken. In Friesland ben ik echter nog nooit geweest dus dat wordt nieuw voor mij haha!

Flashback – Mariëtte Middelbeek
Flashback vertelt het verhaal van de vier vriendinnen Sanne, Ilona, Anouk en Bregje, allen begin 30, en met elkaar hebben ze een vriendschap die teruggaat tot de middelbare schooltijd in Haarlem. Inmiddels zijn ze gesettled of hebben het min of meer gemaakt in het leven. In de duinen bij Haarlem wordt het verminkte lichaam gevonden van de zestien jaar geleden vermiste Céline Landgraaff, toen vijftien jaar oud. Kort na die vondst komt Ilona op ongelukkige wijze te verdrinken in de grachten van Amsterdam, nadat ze al eerder aan een mysterieuze brand in haar woning is ontsnapt. Tussen beide gebeurtenissen lijkt geen verband te zijn. Tot de andere drie vriendinnen bedreigingen krijgen. Ze weten een ding zeker: iemand heeft het op hen gemunt. Maar wie is de volgende…

Mariëtte ken ik vooral van de chicklits Twee is teveel en Revanche in New York. Beide boeken lezen lekker weg en toveren al gauw een glimlach op je gezicht. Een thriller heb ik echter nog niet van Mariëtte gelezen dus ik ben benieuwd of deze net zo goed zijn als haar andere genre.

In januari 2019 weten jullie of het gelukt is…

Welk boek lees jij nu?

 • Reply
  Lianne Reijntjes
  25 juni 2018 at 12:10

  Wat een leuke boekenlijst heb je uitgezocht! Ik ken het probleem, ik lees ook veel te weinig. Daarom stel ik doelen dat ik dus echt dit jaar minstens 25 boeken gelezen moet hebben. De bovenste drie lijken me erg inspirerend! en Zoek het maar uit! heb ik ook gelezen, dat is zo’n heerlijk boek 🙂 Ik wist niet dat Mariette Middelbeek thrillers schreef. Ik kende haar ook alleen van chicklits zoals Single en Sexy.

  • Reply
   Esmeralda
   26 juni 2018 at 15:06

   Wauw! 25 boeken.. knap! 2 per maand + een beetje zou me niet lukken ben ik bang, maar zo’n doel stellen is wel handig! Zoek het maar uit! heb ik echt al een tijdje in de kast en moet er nu echt ns aan beginnen.. na Verras me en Zeven perfecte dagen hihi.

 • Reply
  Anja - Minimalist Dutchie
  5 juli 2018 at 10:54

  Momenteel ‘De Paradox van Keuze’ van Barry Schwarz. Net uitgelezen: ‘Bonjour Tristesse’ van Francoise Sagan. Laatste had ik zó uit, wat geweldig geschreven. Ik was weer even 17… 🙂

  • Reply
   Esmeralda
   10 juli 2018 at 12:11

   Wat heerlijk dat je je weer even 17 voelde hihi, ik vind het ook heerlijk om een boek te lezen waar ik bijna niet mee kan stoppen met lezen, dan heb je pas écht een goed boek te pakken!

 • Reply
  Layla
  1 augustus 2018 at 22:06

  How blogs work – Stephanie Duval, Liever met lef – Dagmar Valerie en Verras me – Sophie Kinsella staan nu ook op mijn lijstje 🙂 Veel succes met het lezen.

  • Reply
   Esmeralda
   1 augustus 2018 at 22:21

   Ik ben nu bezig in Verras me. Kom er nog niet helemaal doorheen maar volgens een vriendin moet ik gewoon even stug doorlezen en kom ik dan in het verhaal, ik ben benieuwd haha!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!