Persoonlijk

10 dingen die je nog niet van mij wist #3

19 november 2018

Gek hè, Es met zwart haar.. In mijn vorige 10-dingen-lijstje vertelde ik dat ik 6 jaar geleden zwart haar had, best gek om dan weer eens zo’n foto terug te zien… Maar deze foto past weer heel goed bij de 10 nieuwe dingen die je nog niet van mij wist!

1. Lang niet onder water durven zwemmen
In een van de eerste lessen voor mijn B-zwemdiploma heeft de badmeester mij het zwembad in geduwd waardoor ik een reflex heb ontwikkeld door adem te gaan halen en te slikken zodra ik het water in kwam. Hierdoor kon ik nooit meer het water in springen zonder mijn neus dicht te houden met 1 hand. Echt handig was dat niet… 2 jaar geleden ben ik daarom opnieuw op ‘zwemles’ gegaan om van dat reflex af te komen. Ik durf nu onder water te zwemmen zonder mijn neus dicht te knijpen en ik durf zelfs gewoon het water in te springen. Ik ben zo blij dat het mij gelukt is!

2. Ik eet geen appelmoes meer
Vroeger wilde ik nooit eten. Pap en mam hadden een trucje bedacht om mij wel te laten eten; appelmoes. 12 liter appelmoes ging er met gemak in één week door. Met als gevolg dat ik nu geen appelmoes meer eet hahaha. Iets teveel van het goede geweest vroeger..

3. 2 jaar geleden had ik voor de 2e keer een beugel
Op de middelbare school heb ik ongeveer 4 jaar een beugel gehad. Gelukkig geen nare buitenboordmotoren maar eerst 2 draadjes (boven en onderkaak aan de binnenkant) en daarna de ‘slotjes’. Helaas is toen mijn spalkje niet goed gezet en zijn mijn bovenste tanden en kiezen toch weer wat veranderd. In juli 2016 kreeg ik dus weer een beugel. Gelukkig alleen boven, en slotjes. Anderhalf jaar later mocht ‘ie er weer uit. Nu heb ik nog een nachtbeugel maar daar merk je gelukkig maar weinig van.

4. Ik lust de meeste rode groenten niet
Bieten, rabarber, rode kool en warme tomaten (of kleine tomaatjes) krijg ik echt de kriebels van. BAH BAH BAH.

5. Ik verwissel regelmatig mijn linker- en rechterlens
Hoe dom. Ik weet het. Ik stop regelmatig de verkeerde lens in het verkeerde oog.. Ik had altijd een flink verschil tussen links en rechts maar nu niet meer. Beide ogen -3.50 maar met een minimaal verschil in de as van mijn lens. De ene 010 en de ander 020. Het verschil is nu dus bijna niet meer te zien dus ik moet nóg beter opletten welke lens ik in welk oog stop… Iets met blond zijn haha!

6. Al 6 jaar samen met Tim
In mei 2012 leerden we elkaar op de dansschool kennen. Ik had geen danspartner meer, en Tim ook niet. Heel oldskool werden we door de dansleraar aan elkaar voorgesteld en ik was op slag verliefd. Op 18 oktober van dat jaar trok ik de stoute schoenen aan en vroeg ik of ik Tim zijn vriendinnetje mocht worden. Hoe schattig! Inmiddels 6 jaar later wonen we al ruim een jaar samen en hebben we ons huisje, boompje én een beestje. Onze 2,5 jaar verkering vierden we op Curacao tussen de dolfijnen. Een geweldige ervaring om nooit te vergeten!

7. Ik slaap nog steeds met knuffels naast mijn bed
Toen ik nog thuis woonde had ik een aantal knuffels naast mijn kussen staan, na de verhuizing zijn die in de vensterbank beland maar ze mochten zeker niet ver weg staan! Het zijn knuffels die ik al een hele tijd heb en mij toch weer aan vroeger een beetje doen denken. De knuffel die ik van Tim had gekregen op onze eerste Valentijnsdag, de mega Minnie Mouse uit de Disneywinkel uit Parijs en een knuffeltje die ik van mijn oma heb gekregen.

8. Ik ben GEK op sneeuw
De meeste mensen gruwelen bij het idee als er sneeuw voorspeld wordt maar ik vind het heerlijk. Alleen al hoe het eruit ziet als het sneeuwt, maar ook hoe mooi de wereld opeens is als er een laagje wit overheen ligt. Wij kijken tegen een stuk bos aan, met daarvoor een aantal bruggetjes en een sloot. In de winter echt prachtig met al die sneeuw en een laagje ijs op het water!

9. Onlangs ontdekt: geraspte kaas met pesto op een cracker… HEAVEN!
We hadden nog wat zelfgemaakte pesto over van de pesto pasta en ik had ‘s avonds nog trek in iets lekkers. Ik nam een lichtgewicht speltcracker met pesto en wat geraspte kaas, dát was lekker zeg! Zeker voor herhaling vatbaar!

10. Ik verzorgde mijn Baby Born vroeger alsof ze ‘echt’ was
Als echt meisje-meisje kon ik natuurlijk niet zonder mijn Baby Born. Opa had zelfs een speciaal ledikantje gemaakt zodat ze naast mij in haar ‘eigen’ bed kon liggen. En zoals het een goede moeder betaamt… ging ik haar ‘s avonds in bed leggen en dan tussendoor natuurlijk even kijken of ze nog sliep….. Waar ik het vandaan haalde, geen idee maar ik ging er helemaal voor!

Dit waren weer 10 dingen die je nog niet van mij wist.
Herken je je ergens in?

  • Reply
    Joyce
    19 november 2018 at 17:42

    Ieh rode groenten… Ook niet mijn favoriet. Wat stom van die badmeester, gelukkig durf je het nu wel! 🙂 En knuffels! Ik heb ze ook nog in bed haha.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!