Lifestyle Voeding & gezondheid

10 days vegan detox – Fittergy

27 februari 2019

Toen ik op 11 februari vertelde dat er voor dinsdag en donderdag artikelen klaar stonden, ging ik er eigenlijk vanuit dat ik deze gewoon had ingepland. Niets was minder waar. Afgelopen week kreeg ik van Joyce een appje; “Es, je ging toch weer blogs online zetten?”. Toen wist ik dat er iets mis was. Ik keek in wordpress en ja hoor, alle berichten stonden op ‘concept’. Heel handig. NOT. hahahha! Maargoed, NU staan ze goed ingepland dus komt er morgen sowieso een blog online! Maar.. over tot de orde van de dag; deze extra blog!

Killerbody

Bijna een jaar geleden startte ik vol goede moed met het killerbody dieet. Ik wilde mij klaar gaan maken voor het Krav Maga examen voor juli. Dat examen is er echter nooit van gekomen.. te weinig getraind en teveel excuses om af en toe te blijven cheaten. In the end had ik daar natuurlijk alleen maar mezelf mee. Ik kon excuses verzinnen als brugman en er was altijd wel iets om me nog niet aan het dieet te houden.

Veranderen.. maar hoe?

Toch merkte ik de afgelopen maanden wel dat ik niet lekker in mijn vel zat. En dan letterlijk. Na 1 hap eten had ik het idee alsof ik 3 borden had weggewerkt en lang na het avondeten zat ik nog steeds vol. En natuurlijk met de wetenschap dat pizza, patat en véél pasta niet goed voor je is… wist ik dat er nu ECHT iets moest veranderen. Rock bottom had ik bereikt en ik ging nadenken over hoe of wat. Weer ‘zelf’ aan de gang ging niet werken, gelukkig wist ik dat wel. Op een event van de Lifestyle Business Club kwam ik Romana tegen. Alsof het zo moest zijn. Ze vertelde dat zij als orthomoleculair therapeut een energetisch morfolgische bloedtest afneemt en je vervolgens een voedingsadvies meegeeft. Eenmaal thuis heb ik de site er nog eens bij gepakt en gekeken of dit wat voor mij zou zijn.

Vegan Detox programma

Ik was eigenlijk direct geïnteresseerd maar heb toch nog een skypecall met Romana geboekt. Ik kon kiezen uit 3 pakketten en heb na 2 dagen meteen het pakket van de bloedtest en de 12 weken begeleiding gekozen. Wetende dat ik het niet alleen kan, wilde ik begeleiding erbij. Vorige week woensdag ging ik naar Oegstgeest voor de bloedtest en na de intake wist Romana mij al een klein idee te geven van mijn klachten (ik had een aantal dingen niet verteld maar daar kwam ze zelf mee, dat was voor mij bevestiging dat ik dit móest gaan doen!). Uit het gesprek kwam dus ook dat er waarschijnlijk bij de vertering iets mis gaat. Romana raadde mij daardoor de 10 days vegan detox aan. Normaal krijg ik bij het woord detox allemaal horrorscenario’s in gedachten; 3 weken niet eten, alleen maar sapjes, mega honger… dat wilde ik dus niet. Maar Romana stelde mij gerust; tijdens deze detox mag je gewoon blijven eten, geen sapjes en vooral geen honger. Ook hier moest ik even over nadenken, maar ‘s avonds was ik er eigenlijk al uit. Dit ging ik doen!

Tijdens deze detox eet je juist veel vaste plantaardige voeding in combinatie met voldoende beweging en geselecteerde voedingssupplementen. De detox (het reinigen) moet stapsgewijs gebeuren om verteringsproblemen (ja die heb ik!), hoofdpijn (dat ook….!) en vermoeidheid (bingo! 3x raak!) te voorkomen. Dat eten klonk mij dus als muziek in de oren. Tijdens de detox werk je met een protocol (een eetschema dus) dat toewerkt naar een veganistisch voedingsschema. Het ontgiften kan beginnen!

Gifstoffen

Het is tegenwoordig geen geheim meer dat we dagelijks worden blootgesteld aan gifstoffen. Denk aan ftalaten in plastic (neem altijd een BPA-vrije drinkfles!), speelgoed of make-up en zware metalen in deodorant, kraanwater en bewerkte voeding. Die gifstoffen worden opgenomen in je vetcellen en mogelijk ook in je bloed. Daar zorgen ze voor hormonale verstoringen, een gebrek aan energie, overgewicht en het vasthouden van vocht. Veel mensen hebben hier last van. We worden dagelijks blootgesteld aan een enorme hoeveelheid onnatuurlijke gifstoffen.

Supplementen

Daarom is het belangrijk om je lichaam te ontgiften. Met het volgen van de Fittergy Vegan Switch kuur ontgift je jouw lichaam effectief. Je bouwt de voeding eerst af naar 100% veganistisch voedingspatroon, zodat je veel goede natuurlijke stoffen binnen krijgt. Daarnaast slik je iedere dag de voedingssupplementen uit de suppletiestrip. Bij je ontbijt, lunch, avondeten en voor het slapen gaan neem je de speciaal geselecteerde supplementen die jouw lichaam ondersteunen bij het ontgiften. Ook helpen ze voor een hogere energieproductie. Verder is sporten een belangrijk onderdeel van de kuur. Sporten zorgt ervoor dat je gaat zweten en dat helpt weer om de gifstoffen uit te scheiden.


Naast de supplementen krijg je ook een blik Greens. Het enige dat je hoeft te doen is één schepje Greens toe te voegen aan een glas water of je voorgeschreven smoothie en dan heb je een drankje met gezonde voedingsstoffen, zoals groenten, fruit, antioxidanten en polyfenolen. Ik ben vanmorgen aan de detox begonnen (ik krijg 8 maart de uitslag van mijn bloedtest en mijn daarop gebaseerde voedingsschema dus ik kan dan 9 maart direct daarmee verder) en ik moet zeggen dat deze 1e dag mij alles is meegevallen! Vanmorgen begon ik met havermout en de Greens. Het is niet mijn favoriete drankje maar heel erg dramatisch is het niet. Ik mix het met water en daarna gaat er een glas gewoon water achteraan. Niemand heeft gezegd dat het lekker was; functioneel is het wel en daar gaat het om!

Ik ga zo meteen de keuken in voor het avondeten. Vandaag gemengde groenten, peulvruchten en 150 gram kipfilet. Morgen dag 2 maar als het gaat zoals vandaag; dan gaat dat helemaal goedkomen!

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Instagram

    Follow Me!